Автор ситифрог Елена Пустовойт
Елена Пустовойт
Редактор

«Кіфлик»: перезавантаження

29 Сен, 2016
«Кіфлик»: перезавантаження

Улюблений заклад киян, що годує справжньою закарпатською смакотою, змінив місце перебування. Новий, більший «Кіфлик» відкрив двері на Кріпосному провулку, 6

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Улюблений заклад киян, що годує справжньою закарпатською смакотою, змінив місце перебування. Новий, більший «Кіфлик» відкрив двері на Кріпосному провулку, 6

«Кіфлик» не зрадив головну мету свого існування – знайомство з традиціями та історією Закарпаття. Це відобразилося в інтер’єрі закладу. На зміну крихітному кафе на Шота Руставелі прийшли три великих зали. Кожна зі своєю історією.


Інтер’єр

Перша зала називається «Двір». На Закарпатті життя вирує саме там: весілля, ювілеї, урочисті події, сварки, примирення. Поглядаючи на двір, люди можуть зробити висновок щодо статку родини. Якщо подвір’я прибране та охайне – то володарі чемні люди. А коли навпаки, то треба проходити повз. Основне життя закладу вирує саме тут.


Із попереднього приміщення перевезли знакові речі: диван, картини, дзеркала. На добру згадку зробили підвіконня, яке використовують як диван. “Охороняє” заклад оберіг – килимок 1945 року, який своїми руками створила бабуся власниці ресторану.


На стінах – ліпнина та кришталеві світильники. Це не панські забаганки, а чудова ілюстрація розквіту Закарпаття часів перебування в складі Чехословаччини.     


Поверхом нижче зала, присвячена євреям, які свого часу відігравали неабияку роль в житті регіону.


Третя зала, «Бокораш», присвячена дідусеві власниці. Бокораші – це люди, що переправляли зрубані дерева через річку. Також у закладі є чудова дитяча кімната з іграшками.  


Кухня

Закарпатська кухня – відображення культур Чехословаччини, Австро-Угорщини та Румунії. Це – культ культури їжі. Тут не заведено подавати, скажімо, просто гречку. Якщо гречка – то обов’язково з підливою, салатом і хлібом із маслом. 


70% продуктів для кухні закладу привозять із Закарпаття (село Ділове). У малому населеному пункті значно легше контролювати якість виробництва. Це регіон України, де відсутня важка промисловість із отруйними викидами. Тут вирощують та доглядаюсь худобу, виготовляють домашнє вино, сири, аджику, кукурудзяну крупу, леквар (угорський сливовий джем). 

Тетяна Юрович,
власниця ресторану «Кіфлик»
Україна – це не тільки село, тин, глечик або вишиванка. Ми не є окраїна Європи, ми її центр. Українська їжа варта того, щоб бути на європейських тарілках

Кожна страва має окрему історію або відображає якусь подію чи явище. Наприклад, теплий салат з фореллю присвячений бокорашам, які харчувались цією рибою. Її обсмажують і покривають насінням льону, що утворює скоринку. Подають із по-особливому запеченою картоплею та соусом зі сметани і хрону. Риба у скоринці надзвичайно ніжна та трохи солодка. Картопля чудово смакує з соусом.


Торгань – угорській гарнір (128 грн). Це тісто, що схоже на терту пасту. У нього додають паприку, яка робить колір страви яскравим. Страву доповнюють курячим стегном у маковій скоринці та сирним соусом із бринзою. Хрустке курча чудово смакує з маком. Для мене це стало відкриттям. Торгань на смак – ніби звична паста.


Насичена поливка (84 грн) має чорне забарвлення, бо сушені білі гриби саме такого кольору. Їх власноруч збирають жителі Закарпаття. До поливки також додають локшину зі шпинату. 


Банош – свого роду візитівка «Кіфлика» (95 грн). Це легкий кукурудзяний крем на вершках, який заправляють сметаною. У приготуванні використовують кукурудзяну крупу особливого помелу. Під час тривалого помішування в одному напрямку дерев’яною ложкою або паличкою вона випарюється. Справді, саме тут банош найсмачніший у місті.


Парові гамбовці з леквером (58 грн) – австрійська страва. Подають її з вершковим та чорничним соусом. Леквер готують зі слив протягом двох днів без додавання цукру. Чудово смакує як на десерт, так і на сніданок.    


Сміливо можу сказати, що «Кіфлик» – заклад із душею. Враження таке, ніби ви й справді в гостях на великому та щедрому застіллі. Тут не тільки смачно та корисно. Cоціальна мета закладу – відродження традицій. Сюди часто зазирають і молодь, і її батьки. 

Хотите посетить заведение? Адрес «Кіфлик» и контактная информация размещены по ссылке.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового в Киеве

Вечеринки в Киеве: куда пойти 20 – 21 января	Вечеринки в Киеве: куда пойти 20 – 21 января

В эти выходные не до сна. Воспользуйтесь нашим гидом и проведите уикенд на самых шумных вечеринках города

Куда пойти в уикенд 20 – 22 января в Киеве?Куда пойти в уикенд 20 – 22 января в Киеве?

Уикенд не оставит скуке ни единого шанса. В эти выходные учимся готовить хинкали, завтракаем с пользой, посещаем лекции и дегустации

Что будет модно в 2017 году? Тенденции в еде  Что будет модно в 2017 году? Тенденции в еде

В столице бум на рестораны грузинской и ближневосточной кухни, начинает развиваться новая украинская кухня и постепенно появляются винные бары

Cityfrog рекомендует: завтрак в городеCityfrog рекомендует: завтрак в городе

Завтрак – один из самых приятных утренних ритуалов. Воспользуйтесь нашими подсказками, и даже самый загруженный рабочий день пройдет легко

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"