Елена Пустовойт - Автор Cityfrog
Елена Пустовойт
Главный редактор

«Кіфлик»: перезавантаження

29 Сен, 2016
«Кіфлик»: перезавантаження

Улюблений заклад киян, що годує справжньою закарпатською смакотою, змінив місце перебування. Новий, більший «Кіфлик» відкрив двері на Кріпосному провулку, 6

Улюблений заклад киян, що годує справжньою закарпатською смакотою, змінив місце перебування. Новий, більший «Кіфлик» відкрив двері на Кріпосному провулку, 6

«Кіфлик» не зрадив головну мету свого існування – знайомство з традиціями та історією Закарпаття. Це відобразилося в інтер’єрі закладу. На зміну крихітному кафе на Шота Руставелі прийшли три великих зали. Кожна зі своєю історією.


Інтер’єр

Перша зала називається «Двір». На Закарпатті життя вирує саме там: весілля, ювілеї, урочисті події, сварки, примирення. Поглядаючи на двір, люди можуть зробити висновок щодо статку родини. Якщо подвір’я прибране та охайне – то володарі чемні люди. А коли навпаки, то треба проходити повз. Основне життя закладу вирує саме тут.


Із попереднього приміщення перевезли знакові речі: диван, картини, дзеркала. На добру згадку зробили підвіконня, яке використовують як диван. “Охороняє” заклад оберіг – килимок 1945 року, який своїми руками створила бабуся власниці ресторану.


На стінах – ліпнина та кришталеві світильники. Це не панські забаганки, а чудова ілюстрація розквіту Закарпаття часів перебування в складі Чехословаччини.     


Поверхом нижче зала, присвячена євреям, які свого часу відігравали неабияку роль в житті регіону.


Третя зала, «Бокораш», присвячена дідусеві власниці. Бокораші – це люди, що переправляли зрубані дерева через річку. Також у закладі є чудова дитяча кімната з іграшками.  


Кухня

Закарпатська кухня – відображення культур Чехословаччини, Австро-Угорщини та Румунії. Це – культ культури їжі. Тут не заведено подавати, скажімо, просто гречку. Якщо гречка – то обов’язково з підливою, салатом і хлібом із маслом. 


70% продуктів для кухні закладу привозять із Закарпаття (село Ділове). У малому населеному пункті значно легше контролювати якість виробництва. Це регіон України, де відсутня важка промисловість із отруйними викидами. Тут вирощують та доглядаюсь худобу, виготовляють домашнє вино, сири, аджику, кукурудзяну крупу, леквар (угорський сливовий джем). 

Тетяна Юрович,
власниця ресторану «Кіфлик»
Україна – це не тільки село, тин, глечик або вишиванка. Ми не є окраїна Європи, ми її центр. Українська їжа варта того, щоб бути на європейських тарілках

Кожна страва має окрему історію або відображає якусь подію чи явище. Наприклад, теплий салат з фореллю присвячений бокорашам, які харчувались цією рибою. Її обсмажують і покривають насінням льону, що утворює скоринку. Подають із по-особливому запеченою картоплею та соусом зі сметани і хрону. Риба у скоринці надзвичайно ніжна та трохи солодка. Картопля чудово смакує з соусом.


Торгань – угорській гарнір (128 грн). Це тісто, що схоже на терту пасту. У нього додають паприку, яка робить колір страви яскравим. Страву доповнюють курячим стегном у маковій скоринці та сирним соусом із бринзою. Хрустке курча чудово смакує з маком. Для мене це стало відкриттям. Торгань на смак – ніби звична паста.


Насичена поливка (84 грн) має чорне забарвлення, бо сушені білі гриби саме такого кольору. Їх власноруч збирають жителі Закарпаття. До поливки також додають локшину зі шпинату. 


Банош – свого роду візитівка «Кіфлика» (95 грн). Це легкий кукурудзяний крем на вершках, який заправляють сметаною. У приготуванні використовують кукурудзяну крупу особливого помелу. Під час тривалого помішування в одному напрямку дерев’яною ложкою або паличкою вона випарюється. Справді, саме тут банош найсмачніший у місті.


Парові гамбовці з леквером (58 грн) – австрійська страва. Подають її з вершковим та чорничним соусом. Леквер готують зі слив протягом двох днів без додавання цукру. Чудово смакує як на десерт, так і на сніданок.    


Сміливо можу сказати, що «Кіфлик» – заклад із душею. Враження таке, ніби ви й справді в гостях на великому та щедрому застіллі. Тут не тільки смачно та корисно. Cоціальна мета закладу – відродження традицій. Сюди часто зазирають і молодь, і її батьки. 

Хотите посетить заведение? Адрес «Кіфлик» и контактная информация размещены по ссылке.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового в Киеве

Ulichnaya Eda. BBQ: следуй за огнемUlichnaya Eda. BBQ: следуй за огнем

В минувшие выходные Арт-завод Платформа окутали клубы ароматного дыма — здесь собрались бибикьюеры и их фаны, знающие толк в мясе на жару и прошел первый BBQ-чемпионат. Мы сходили на гриль-шоу от фестиваля Ulichnaya Eda и готовы поделиться впечатлениями

Пикантность Востока и тренд простоты в юбилейном меню Buddha-barПикантность Востока и тренд простоты в юбилейном меню Buddha-bar

К 10-летию Buddha-bar шеф ресторана подготовил новое меню. Главные идеи и блюда автор привез из гастрономического путешествия по Востоку и Западу — яркие пикантные вкусы и стремление к простоте

Куда пойти в уикенд 19 – 21 октября в Киеве?Куда пойти в уикенд 19 – 21 октября в Киеве?

Используйте время правильно и отправляйтесь на завтраки, дегустации, мастер-классы и воспользуйтесь спецпредложениями от лучших заведений Киева

На фестивале Whisky Dram огласят победителя конкурса Perfect Serve от GlenfiddichНа фестивале Whisky Dram огласят победителя конкурса Perfect Serve от Glenfiddich

20 октября в Киеве пройдет четвертый фестиваль односолодовых виски Whisky Dram,  где будут представлены лучшие образцы молтов со всего мира. Кроме этого, в рамках фестиваля состоится финал конкурса Glenfiddich Perfect Serve by Most Experimental Bartender

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!